Gradonačelnica posetila mobilni vakcinalni punkt u Laćarku

Mobilni vakcinalni punktovi organizovani su tako da građani mogu da se vakcinišu protiv kovida 19 u svom mestu, lako i brzo, rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović prilikom obilska takvih punktova u Laćarku.

Danas su gradonačelnica Svetlana Milovanović i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije obišli mobilni vakcinalni punkt koji je prvi počeo sa radom u Laćarku. Mobilne ekipe su ovog vikenda u Laćarku, a svakog narednog biće u nekom drugom selu, rekla je ona, tako da svi građani mogu da se na brz i lak način vakcinišu na ovim punktovima.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović zahvalila se svima koji su se do sad vakcinisali i rekla da lokalna samouprava preduzima dalje korake kako bi vakcina bila svima dostupna: „Kao što smo i najavili ovog vikenda imamo mobilne punktove u Laćarku na tri ili četiri lokacije, oni se pomeraju u toku dana. Uglavnom su ovde kod Sim marketa, na Vardi, na uglu Niske ulice i Partizanske, tako da gde god da bude više ljudi, gde god da bude potrebe, oni će se pomeriti. Koliko smo čuli od osoblja koje radi imunizaciju ovde u Laćarku, oni su zadovoljni brojem vakcinisanih ljudi, naravno da to može još i više i bolje i radimo na tome. Ono što je poenta cele ove naše mobilne ekipe je da su oni dostupni svakom našem sugrađaninu, ne samo ovde u Laćarku, ko god da je zainteresovan, može doći ovde je lako da se vakciniše. Naredni vikend u planu su Martinci i Kuzmin, idemo dalje, svaki vikend će mobilne ekipe biti u nekom drugom mestu. Uporedo radi i Dom zdravlja ovde u Laćarku koji obavlja vakcinaciju.”

Ukupno je vakcinisano i na jednom i na drugom punktu po 58 lica juče, dodala je gradonačelnica Milovanović i rekla da danas očekuju, pošto je subota, sutra i nedelja, dakle neradni dani, još veći broj zainteresovanih Laćaraca. Pozvala je sve koji se nisu do sada vakcinisali, ako mogu, da to učine.

Gradonačelnica je obišla potom i punkt u Poslovno-sportskom centru „Pinki” gde zainteresovani Mitrovčani mogu i dalje da prime vakcinu svakog radnog dana i vikendom. Rade i zdravstvene ambulante po rasporedu, a mobilne ekipe će obići sva sela iz vikenda u vikend.

Izvor: Sirmiuminfo