Srednja poljoprivredna prehrambena škola „Stevan Petrović Brile“ – Moderna mehanizacija za bolju praktičnu nastavu

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručio je ove sedmice ugovore korisnicima bespovratnih sredstava po konkursu za unapređivanje obrazovanja učenika i studenata poljoprivredne struke u pokrajini.

Srednja poljoprivredna prehrambena škola „Stevan Petrović Brile“ Ruma je jedna među 11 srednjih škola sa kojima je potpisan ugovor o donaciji sredstava od strane Pokrajinskog sekretarijata. Rumska škola je za modernizaciju poljoprivredne mehanizacije dobila 2,5 miliona dinara, a po konkursu je za sve škole dodeljeno ukupno 23 miliona dinara.

„Mi smo jedina regionalna poljoprivredna škola, mnogo je donacija iza nas, sve to radimo da poboljšamo uslove i upišemo više novih učenika. Zahvalan sam Pokrajinskoj vladi koja nam je donirala 2,5 miliona dinara i ta sredstva ćemo utrošiti u poljoprivrednu mehanizaciju i tako podići kvalitet obuke naših đaka. Aplicirali smo kod Pokrajinske vlade i za 700.000 dinara za adaptaciju škole. Iako imamo dobre uslove za rad, kabinete i opremu, no, uvek treba ulagati, sve u funkciji savremenije nastave“, rekao je direktor SPPŠ „Stevan Petrović Brile“ Dušan Stojanac.

Pored ovog konkursa, škola je aplicirala i na republičkom nivou za tri miliona dinara za izgradnju magacina stočne hrane i čeka rezultate ovog konkursa.

Direktor Stojanac ukazuje i na izuzetno dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, što omogućava da se škola razvija i usavršava nastavni proces u cilju privlačenja što više novih učenika.