Gradska plaža -Turistički biser Sremske Mitrovice

Po svemu vidjenom u zadnjih nekoliko dana, Sremska Mitrovica će ove godine imati najbolje uređenu plažu od kada ona postoji. A postoji više od jednog veka.

Ulepšavanje objekata na plaži

Prošetali smo se Gradskom plažom i tom prilikom sreli smo užurbane radnike raznih komunalnih službi koji su pripremali pesak, čistili mobilijar (škrabotine koje su pre neko veče naneli maturanti), umetnike koji su oslikavali nove kabine, radnike koji su postavljali novu kulu za spasioce i mnoge druge.

Postavljanje peščane podloge na plaži

Kako nam je načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Miroslav Jokić preneo, od ove godine na zahtev kupača, podloga od rizle je zamenjena peskom, a pre toga je urađeno kompletno čišćenje terena i dezinfekcija.

Načelnik Miroslav Jokić

Takođe, od ove sezone, spasioci će zarad veće bezbednosti kupača imati novu opremu, postavljena je i nova kula za spasioce i digitalni nadzor. Postavljeno je 30 nadzornih kamera koje bi trebalo da doprinesu većoj bezbednosti kupača i posetioca Gradske plaže.

Nova kula za spasioce

Posle dugo godina, plažu krasi i potpuno nov urbani mobilijar, moderne klupe sa stolovima, nove kabine za presvlačenje kupača i više sadržaja za najmlađe.

Nov mobilijar

Jedna od novih atrakcija jeste i NOVA teretana na otvorenom. Po rečima načelnika Jokića, ova teretana je profesionalna i nalazi se u centralnom delu plaže.

Nova teretana na otvorenom

Pošto je u toku vakcinacija građana, na Gradskoj plaži nalaziće se i PUNKT ZA IMUNIZACIJU za sve one građane koji budu želeli da se vakcinišu. Postavljen je novi kontejner za smeštaj medicinske ekipe i prepoznatljiv šator za imunizaciju.

Punkt za imunizaciju i novi kontejner za medicinske radnike

I mitrovački umetnici dali su svoj doprinos oslikavanjem mobilijara, objekata i drugih površina kako bi doprineli celokupnom utisku kod svojih sugrađana i atraktivnosti izgleda Gradske plaže.

Umetnici Milan Kardaš i Vojislav Krstić

Ispravnost savske vode

Analiza savske vode je izvršena 02. juna 2021. godine i to na tačkama uzorkovanja: reka Sava – Mala plaža, reka Sava- početak plaže, reka Sava – “Dispanzer“Uzorkovanjem i analizom fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara savska voda na navedenim lokalitetima ODGOVARA zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim vodama i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje.

Piratski brod kao igralište za decu