Hiljadu ЋИРИЛИЧНИХ knjiga za našu decu u Dalmaciji

Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica priključila se humanitarnoj akciji prikupljanja 1000 ćiriličnih knjiga, novih ili očuvanih za našu decu u mestu Riđane u Dalmaciji , koju sprovodi Fondacija „Zajedno za mlade – Prof. dr Danica Grujičić“, a koja će trajati do 15. juna 2021. godine.

Pored ćiriličnih knjiga, akcija podrazumeva i prikupljanje latiničnih srpskih klasika, pisaca poput Andrića, Nušića, lektira i sl.

U mestu Riđane podignuta je srpska kuća u kojoj će biti organizovana škola srpskog jezika u saradnji sa „Udrugom žena kosovske doline“, kako bi naša deca koja do sada nisu imala dodira sa našim pismom mogla da nauče ćirilicu i tako očuvaju srpsku kulturu i identitet.

U okviru akcije knjige se prikupljaju u fizičkom obliku, dok će za sav prikupljen iznos novčanih sredstava takođe biti kupljene knjige.

Tim povodom, Kancelarija za mlade poziva sve građane da se priključe ovoj humanitarnoj akciji i doniraju knjige do 15. juna 2021. godine.

Svi zainteresovani knjige mogu doneti u prostorije Kancelarije za mlade, koja se nalazi u ulici Svetog Dimitrija 10, u Sremskoj Mitrovici.