Humanitarna akcija „Vršnjaci vršnjacima”

Organizacija „Sinhro MOZAIK“ iz Sremske Mitrovice nedavno se priključila akciji „Vršnjaci vršnjacima: online digitalne klupe“, čiji je primarni cilj prikupljanje mobilnih telefona namenjenih učenicima koji nemaju to, sada neophodno sredstvo za rad i praćenje online nastave.

U akciji „Vršnjaci vršnjacima: online digitalne klupe“ organizacije širom Srbije skupljaju očuvane pametne telefone i tablete koje će dalje proslediti onima kojima su potrebni. Na taj način će uređaji dobiti produžen život i neće skupljati prašinu, a nekome će biti od koristi. Istovremeno, cilj akcije je i razvijanje solidarnosti, empatije, zajedništva i ekološke svesti.

Ako želite da donirate uređaj, potrebno je da on bude očuvan, pri čemu manje ogrebotine dolaze u obzir. Punjač je poželjan, ali ne i obavezan.

Svi koji imaju ispravan telefon ili tablet viška, mogu da ga doniraju učenicima tako što će uređaj odneti u Biblioteku „Gligorije Vozarović“ (odeljenje za odrasle). Takođe mogu se javiti udruženju „Sinhro MOZAIK“ putem mejla mozaik@sinhro.rs ili pozivom na broj 066 502 61 45.

Cilj akcije je, pored pomoći onima kojima je potrebno, i razvijanje solidarnosti, empatije, zajedništva i ekološke svesti. U akciji učestvuje preko 20 organizacija i zainteresovanih pojedinaca, a akciju podržava Unija srednjoškolaca Srbije i Unija sindikata prosvetnih radnika koja će pomoći u tome da uređaji stignu do onih kojima su najpotrebniji.