Humanitarna akcija za decu sa Kosova i Metohija

Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica priključila se humanitarnoj akciji „Zajedno za dečije osmehe“, koju organizuje Fondacija „Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“ u saradnji sa glasilom Srpske pravoslavne crkve za decu pod nazivom “Svetosavsko zvonce“.

Prema rečima koordinatora Kancelarije za mlade Biljane Matić: “Sugrađani koji žele da učestvuju u ovoj akciji i obraduju najmlađe mogu to da učine od ponedeljka, 18. januara do četvrtka 21. januara u prostorijama Kancelarije za mlade, u ulici Svetog Dimitrija broj 10, od 9 do 14 sati”.

Humanitarna akcija „Zajedno za dečije osmehe“ organizuje se u cilju prikupljanja sredstava,slatkiša, odeće, obuće, igračaka, za pravljenje paketića namenjenih deci koja žive u najsiromašnijim sredinama na teritoriji Srbije, a posebna pažnja poklanja se i mališanima sa Kosova i Metohije.

Takođe, pokrenuta je i velika SMS akcija, sa ciljem da se pošalje 100 hiljada poruka na humanitarni broj Fondacije „Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić“, a novac će biti iskorišćen za izgradnju i obnavljanje kuća ugroženim porodicama sa više dece u našoj zemlji.