I predstavnici Opštine Šid na obeležavanju 79. godišnjice proboja Sremskoj fronta 

Danas je na Spomen-obeležju „Sremski front“ obeležena 79. godišnjica proboja Sremskog fronta – bitke koja je bila vesnik konačne pobede i oslobođenja zemlje u Drugom svetskom ratu.

Venac su u čast slavnih boraca Sremskog fronta položili predsednik Opštine Šid Zoran Semenović, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić, predsednik Skupštine opštine Šid Tihomir Stamenković i zamenik predsednika Đorđe Tomić, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, potpredsednik Vlade APV Branko Ćurčić, delegacija Osnovne škole  „Sremski front“ Šid, predstavnici SUBNOR-a, članovi diplomatskog kora, potomci boraca i brojni građani Srbije i regiona.

Predsednik Opštine Šid Zoran Semenović, istakao je u obraćanju okupljenima važnost čuvanja sećanja na žrtve i herojstvo boraca Sremskog fronta.

„Srpski narod nikada ništa nije dobio na dar – naša sloboda plaćana je kroz istoriju krvlju i mukom. Tu istinu danas živi naš narod na Kosovu i Metohiji. Naša je dužnost da se sećamo ovih ljudi koji su svojim životima odbranili naš dom, naša dužnost je da mislimo i osnažujemo naš narod u južnoj pokrajini. Zahvaljujući mirnoj, državničkoj politici koju vodi predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, srpski narod danas zna da samo u miru i slobodi Srbija može da napreduje. Pamtimo, zato, njegove reči da moramo biti spremni da pregovaramo, ako treba, i sto godina samo da više nijedan mladi život ne bude izgubljen“, poručio je predsednik Opštine Šid.