Četvrtina vaučera već iskorišćena za odmor u Srbiji

Foto:banjeusrbiji.com
 Građani u rekordnom roku iskoristili 22.488 vaučera, a sa nestrpljenjem se očekuje i dodatni broj koji je ranije najavljen.

Od ukupno 100 hiljada vaučera koliko je podeljeno u januaru, do sada je iskorišćeno 22.488, saznajemo u Ministarstvu turizma i omladine.

S obzirom na to da je korišćenje ovogodišnjih vaučera bilo moguće od februara, moglo bi se reći da su građani u rekordnom roku iskoristili ovu pogodnost za odmor u našoj zemlji.

Razlog je verovatno kraći odmor oko Sretenja kada su odmarališta u Srbiji bila puna gostiju, ne samo na najpoznatijim destinacijama, planinama i banjama, nego i u manje poznatim mestima.

Prema podacima iz resornog ministarstva, najviše vaučera je iskorišćeno na Zlatiboru, pa onda u Vrnjačkoj Banji, Sokobanji, Kopaoniku i Ribarskoj banji.
Milan Ristić iz Udruženja „Moja Srbija” kaže da oni očekuju da će se odmah posle konstituisanja nove vlade iz resornog ministarstva oglasiti sa detaljnijim informacijama i o dodatnim vaučerima koji su bili najavljeni krajem januara. To je, kaže on, jedna od važnih tema u ovom trenutku, jer je to bitno i za ugostitelje i za korisnike vaučera.

„Iako tačan datum i vreme puštanja ovog drugog kruga još uvek nisu poznati, prethodna praksa poslednjih devet godina pokazuje da su dodatni vaučeri uvek bili dostupni kako bi što veći broj zainteresovanih građana mogao da ih dobije. U ovom trenutku posebno je zabrinjavajuće to što su ugostitelji već izdali potvrde o rezervaciji smeštaja, a datumi su već rezervisani, ali nije sigurno da li će te rezervacije biti validne ili će biti otkazane usred sezone, dovodeći tako u pitanje odmor koji je gost planirao. Ovo predstavlja gubitak i za goste koji su već izvršili rezervaciju i za ugostitelje koji su prihvatili vaučer umesto klasične rezervacije“ navode iz Udruženja „Moja Srbija”.

Preciznije, bilo bi dobro da drugi krug vaučera stigne već početkom maja, kada većina potencijalnih gostiju već zna svoj željeni termin odmora.