Imate iPhone? Evo kako da vratite obrisane poruke

foto Frepik

Ako vam se desi da obrišete važnu poruku iz iMessage aplikacije na svom iPhone uređaju, ne brinite, postoji način da je vratite.

Pre nego što je stigao iOS 16, morali biste da iskoristite bekap kako biste vratili ovu poruku. Srećom, ovo više nije slučaj, i možete to da učinite direktno iz aplikacije – mada postoji „kvaka“.

Sve vaše obrisane poruke mogu se naći u iMessage aplikaciji. Dovoljno je da otvorite samu aplikaciju, zatim u gornjem levom uglu „Edit“ i onda „Show Recently Deleted“.

Ovde ćete videti listu dopisivanja koja ste nedavno obrisali, kao i koliko je dana ostalo dok ne nestanu potpuno iz vašeg telefona. Moći ćete, međutim, da vidite samo ono što ste obrisali u prethodnih 30 dana, pa morate brzo da reagujete.

Takođe, nećete moći da vidite same poruke, pa ćete morati da prepoznate o čemu se radi na osnovu broja telefona ili imena kontakta. Jednom kad ih vratite, naravno, moći ćete da ih pročitate kao i ranije.

Ako hoćete da vratite neku poruku, dovoljno je da je obeležite, zatim odaberete „Recover“, pa „Recover Message“. Možete da ih vratite i sve odjednom – samo odaberite opciju „Recover All“.

Vaše vraćene poruke će se pojaviti hronološkim redosledom, pa ako ih već imate dosta u inboksu možda ćete morati malo da skrolujete da biste ih pronašli.