Izletišta na Fruškoj gori spremna za izletnike – Spremite 300 dinara…

Foto: NP Fruška gora

Veliki broj Mitrovčana uputio se jutros na omiljena fruškogorska izletišta a najveće gužve očekuju se na najpopularnijem izletištu LEtenci, zatim na Iriškom vencu, Stražilovu, Brankovcu, Zmajevcu, Rohalj bazama, Mošinom grobu, Lipovači, Testeri, Andrevlju, Širokim ledinama, i mnogim drugim.

Kao i prethodnih godina, izletnici treba da izdvoje 300 dinara po vozilu, za ulazak, parking i ložište za vatru, odnosno za naknadu za korišćenje zaštićenog područja.

Ilustracija NP Fruška gora

Loženje vatre je dozvoljeno, ali samo na mestima koja su za to označena. Veoma je važno da se vatra nakon upotrebe ložišta obavezno ugasi.

Prema rečima direktora JP „Nacionalni park Fruška gora“, Živka Cvetković očekuje se dolazak na desetine hiljada posetilaca.

„Apelujemo na sve izletnike da se pridržavaju reda, da se savesno i odgovorno ponašaju, da vode računa o svojim aktivnostima, posebno u pogledu paljenja vatre u prirodi, da dobro pogledaju šta ostavljaju za sobom, kako ne bi bila ugroženi okolina ili bezbednost. To se svakako odnosi i na ostavljanje smeća. U cilju zajedničke brige o zaštiti životne sredine, molimo sve posetioce da pomognu u čišćenju po završetku uranka“, rekao je Cvetković i dodao da će oko 60 zaposlenih JP „NP Fruška gora“ biti na terenu, uz punktove Hitne pomoći, Policije i Vatrogasne brigade na više lokacija.

Ilustracija NP Fruška gora