Između Laćarka i Martinaca vozio brzinom od 164,5 kilometara na sat

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici i Rumi otkrili su trojicu vozača koji su učinili saobraćajni prekršaj nasilnička vožnja.

Presretač je na putnom pravcu Laćarak – Martinci, područje Sremske Mitrovice, zaustavio pedesetpetogodišnjaka koji je vozio „bmv“ brzinom od 164,5 kilometra na čas, za 104,5 kilometara na čas više od dozvoljene brzine. Prekršajni sudija mu je izrekao novčanu kaznu od 140.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja automobilom.

Na putnom pravcu Ruma – Irig, presretač je zaustavio dvadesetogodišnjeg vozača „fijata“ sa probnom vozačkom dozvolom koji je, pretičući kolonu vozila, prešao preko neisprekidane uzdužne linije koristeći saobraćajnu traku za kretanje vozila iz suprotnog smera. Prekršajni sudija ga je kaznio novčanom kaznom od 120.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja automobilom.

Presretač je na putnom pravcu Inđija – Ruma zaustavio četrdesetšestogodišnjaka koji je vozio „bmv“ brzinom od 185,85 kilometra na čas, za 105,8 kilometara na čas više od dozvoljene brzine, a na ulasku u Rumu brzinom od 124,7 kilometara na čas, za 74,7 kilometara više od ograničenja brzine u naselju. Protiv ovog vozača podneta je prekršajna prijava u redovnom postupku, nadležnom prekršajnom sudiji.

Iz MUP-a obaveštavaju da će presretač saobraćajne policije i u narednom periodu kontrolisati brzinu kretanja vozila na putevima Srema.

Apeluje se na sve učesnike u saobraćaju, a posebno na vozače, da dosledno poštuju sve saobraćajne propise, radi svoje i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.