Na teritoriji opštine Stara Pazova trenutno postoji četiri industrijske zone na površini od oko 1.500 ha, a reč je o zonama: Stara Pazova, Nova Pazova, Krnješevci i  Nova centralna industrijska zona.

Postojeće zone su infrastrukturno opremljene i u potpunosti zadovoljavaju potrebe i nekih od najuspešnijih svetskih kompanija koje su svoja postrojenja izgradile ovde, a to su: Mercedes-Benz, Nestle, Volvo, Husqvarna, Gorenje, DHL, Muhlbauer, Alumil, Milšped, Grubin, Greiner i JP Packaging, Artinvest.

Međutim, kako navode u opštini Stara Pazova na potezu između Stare i Nove Pazove, biće otvorena Multifunkcionalna radna zone- Sever.

Kako se dalje navodi ova lokacija biće atraktivna za sve investitore u oblasti proizvodnih delatnosti, trgovine na veliko, skladištenje roba i pružanja usluga.

Zona se prostire na površini od blizu 300 ha što će biti  dovoljno  da se u okviru nje formira novi “industrijski grad” namenjen pretežno poslovanju, prožet komercijalnim funkcijama i funkcijama sporta i rekreacije. Predmet razrade plana detaljne regulacije je površina koja zauzima njen severoistočni deo, piše u planu koji je opština Stara Pazova stavila na rani javni uvid.

Definisanje potrebe izrade Plana detljne regulacije je upravo i proisteklo iz izuzetnog interesovanja potencijalnih investitora i vlasnika parcele u predmetnom obuhvatu – navodi se u dokumentu.

Prostor obuhvaćen planom je najvećim delom poljoprivredno zemljište, koje će ovim planom dobiti novu namenu. Kroz plan će biti definisano građevinsko zemljište, biće utvrđene linije regulacije i nivelacije i pretežna namena površina.

Razvoj ove multifunkcionalne zone doprineće otvaranju novih proizvodnih i skladšnih postrojenja a to znači nova radna mesta i nova zapošljavanja.

Izvor: pazovaindjijavesti