Još samo dva meseca do početka „Prve varjače Laćarka 2021“

Organizatori manifestacije „Prva varjača Laćarka 2021“, nezvaničnog prvenstva sveta u kuvanju gulaša, ove godine jubilarnog desetog po redu, koje će se održati 1. avgusta, izjavljuju za naš portal da se broj prijavljenih ekipa gotovo svakodnevno uvećava.

Po rečima predsednika organizacionog odbora Darka Ilića Kikija, ove godine broj ekipa koje će se takmičiti u kuvanju gulaša limitiran je na 100, a zainteresovani se mogu prijaviti na mejl kikiikomsije@gmail.com ili na broj telefona 064/123-05-08.

Iako su dva meseca do početka ove manifestacije, do današnjeg dana prijavile su se čak 64 ekipe. Darko Ilić za naš portal kaže “ Ovaj broj ekipa iskreno nismo očekivali, bar ne prijave ovim intenzitetom.  Sada smo sigurni da ćemo zacrtani broj učesnika sigurno dostići. Slogan ovogodišnjeg takmičenja je 100 ekipa, 1000 takmičara, 10000 učesnika“.

Na naše pitanje, odakle dolaze ekipe koje se prijavljuju, Ilić odgovara: „Do sada, nešto više od 20 ekipa je prijavljeno iz našeg sela. Ostali učesnici dolaze mahom iz Sremske Mitrovice i okolnih sela. Imamo i nekoliko prijavljenih ekipa iz Republike Srpske, Bijeljine, Ugljevika…“

Mesto održavanja ostaje već tradicionalno Komšijski park na kraju Sremske ulice (pored auto-puta).

Organizacijom je predviđeno da manifestacija startuje ujutro 1. avgusta u 7.00 časova, a proglašenje pobednika će se izvršiti u 14.30 časova. U period uod 8.00 do 10.00 se deli besplatno meso. Nema kotizacije. Kvalitet hrane će ocenjivati devetočlani žiri sa predsednikom  Aleksandrom Cindrićem na čelu.

Dozvoljeno je da se kuva i na plinu i na drvima ali to je obaveza takmičara da sami obezbede.

Pored takmičenja u kuvanju gulaša, tokom dana, na prostoru laćaračke Sremske ulice i Komšijskog parka, održavaće se niz paralelnih programa kao što su vašar, prodaja etno-proizvoda i ručnih radova, kao i manifestacija „Festival dečijih osmeha“ posvećen najmlađim sugrađanima.

Pored Televizije Duga plus, medijsku podršku pružaće i Sremskomitrovački portal, Moj grad SM, SM info, radio SMART…