Fruška Gora: Besni psi izujedali devojčice i njihovog dedu koji je pokušao da ih zaštiti

U selu Dobrodol u Opštini Irig, četrnaestogodišnju devojčicu  i njenu dvogodišnju rođaku, izujedali su komšijski psi.

Po izjavama očevidaca, koje je u petak oko 20.00 časova uznemirila vriska, iz čeljusti pomahnitala dva psa devojčice je odbranio njihov deda Trivko S. (67), koji je i sam zadobio povrede po butini i nogama.

Drama se odigrala u Ulici Ive Lole Ribara, gde su devojčice došle kod dede u posetu, prenosi „Blic“.

„Starija je šetala mlađu devojčicu po ulici, ispred kuće, i odjednom su se stvorili psi koji su ih počeli da ujedaju. Čim je Trivko čuo vrisku dece, istrčao je na ulicu – kao i nas nekoliko komšija, kako bi devojčice odbranili“, priča jedna od komšinica iz ove ulice koja je bila svedok strašnog događaja, dodajući da je u jednom trenutku Trivko legao na jednu od devojčica, a tada je pas počeo njega da ujeda:

„Svima je ukazana lekarska pomoć u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu, a da li su još tamo ne znamo. Trivko je izašao iz bolnice i on je otišao kod sina u Ledince, a i njegova žena je otišla tamo. Svi su se jako potresl“, priča ova žena.

Za dva psa, jedan od njih je kane korso a drugi azijat, meštani ovog sela kažu da nije prvi put da su napali nekoga, ali da do sada nikoga nisu izujedali.

Izvor: b92.net