Kajakaši Vala odlični na Kupu Srbije

Ovog vikenda održalo se prvo takmičenje u sezoni na Adi Ciganliji, kup Srbije izborno takmičenje za nacionalnu selekciju. Takmičari Kajak kluba Val osvojili su 6 medalja.

U konkurenciji seniora, Zdelar Bojan pobedio je u trci na 1000m. Bojan je pored zlatne medalje obezbedio odlazak na Evropske olimpijske kvalifikacije, gde će se boriti za Olimpijsku normu. Zdelar Bojan dominirao je i na nešto kraćoj disciplini, osvojivši zlatnu medalju na 500m.

Odličan je bio i Vrdoljak Stefan, koji je šestim mestom u finalu u jednosedu na 500m, obezbedio ulazak u reprezentaciju Srbije.

Dostanić Marija zablistala je u trci na 500m gde je bila druga. Marija će takođe imati priliku u dvosedu sa Bedeč Kristinom, da pokuša da izbori normu za Olimpijske igre.

Jedna od najmlađih takmičarki u kategoriji seniorki, odlicna je bila Bajuk Anastazija koja je veslala dve discipline. U trci na 200m izborila je mesto u nacionalnom timu kao trećeplasirana u Srbiji a u ukupnom plasmanu bila je četvrta.

Anastazija je i u disciplini na 500m zauzela visoko šesto mesto. To je u mlađeseniorskoj konkurenciji treće, i tako je Anastazija obezbedila još jedno mesto u reprezentaciji.

U kategoriji juniora imali smo odlična dva momka koji su takodje izborili svoje mesto u reprezentaciji.

Stojšić Dimitrije zauzeo je drugo mesto u trci na 1000m, dok je na nešto kraćoj disciplini od 500m bio treći.

Jovanović Aleksandar bio je najbolji u sprintu, trci na 200m i tako osvojio zlatnu medalju. Pored sprinta, Aleksandar se oprobao i na dužoj disciplini, u trci na 500m gde je zauzeo visoko četvrto mesto. Takođe pored A finala, Radmanović Jovan nastupao je u B finalu, gde je zauzeo treće mesto u jednosedu na 500m.