Nastavljeno ozelenjavanje javnih površina

Akcija ozelenjavanja javnih površina „Posadi svoj hlad” nastavljena je na dve lokacije u našem gradu. Na platou pored bazena PSC „Pinki” zasađena je palma. U Gradskom parku zasađeno je drvo japanske trešnje.

Načelnik Gradske uprave za socijalnu zaštitu Dražen Riđošić je rekao: „Lokalna samouprava Sremska Mitrovica nastavlja sa ozelenjavanjem grada Sremska Mitrovica, posle akcije u kojoj smo delili besplatne jasene, danas smo posadili jednu palmu, a takođe i japansku trešnju. Palmu smo posadili pored Gradskog bazena, japansku trešnju smo posadili u centru grada, tačnije u parku. Ovu priliku bih iskoristio da se zahvalim pre svega nevladinoj organizaciji Zeleni razvojni centar koja je dobila sadnice od društveno odgovornih kompanija. Takođe, grad i dalje nastavlja sa ozelenjavanjem grada i vodiće računa o zaštiti životne sredine”.

Kako je u ime nevladine organizacije, koja je osmislila ovu i druge slične akcije, rekao  Predrag Ratić: „Zeleni razvojni centar nakon podele belog jasena na preko 100 lokacija u Srbiji, u jesenjoj i prolećnoj sadnji, rešio je da, za vreme letnjih meseci zajedno sa društveno odgovornim kompanijama koje spreme da podrže naše akcije, ulepšaju gradske parkove i zelenila po gradovima i opštinama u Srbiji. Sremska Mitrovica je prva koja je dobila od dve društveno odgovorne kompanije palmu koja je posađena kod Gradskog bazena kao japansku trešnju koja je posađena u Gradskom parku.”