Kompanija Lafarž donirala CT skener Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici

Kompanija Lafarge donirala je najsavremeniji CT skener Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Donacijom najsavremenijeg 80-slajsnog CT skenera Opštoj bolnici, u vrednosti od preko 250 000 evra, Lafarge je još jednom potvrdio svoju posvećenost društveno odgovornom poslovanju i podršci lokalnoj zajednici Sremske Mitrovice. 

U skladu sa nastojanjima usmerenim ka podršci lokalnoj zajednici i društveno odgovornom poslovanju, kompanija Lafarge Srbija donirala je najsavremeniji CT skener Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici prim. Dr Dragan Malobabić obratio se prisutnima prilikom predstavljanja skenera:“ 89- slajsni CT skener u jednoj sekundi generiše 80 slika, koji se onda kompjuterskom tehnikom pretvaraju u jednu sliku, koji direktno preko bežične veze se prebacuje na opremu za očitavanju slike. Time se pored velike brzine snimanja, samim tim ubrzava i donošenje dijagnoze, takođe se smanjuje doza zračenja. Ovaj aparat pored toga što je manje štetan za pacijenta, pruža i mnogo veći kvalitet slike, i skraćuje vreme potrebno za uspostavljanje dijagnoze. Takođe, aparat omogućuva i snimanje krvnih sudova. Hvala kompaniji Lafarž i njenom direktoru na donaciji“.

Generalni direktor kompanije Lafarž Srbija Dimitrije Knjeginjić izrazio je veliko zadovoljstvo što je danas u Opštoj bolnici i dodao:“ Kompanija Lafarž stvarno gaji otvoren i fer pristup prema svakoj lokalnoj zajednici, gde god da poslujemo, pa čak i zajednicama gde nismo prisutni. Sremska Mitrovica je mesto gde možemo nešto da doprinesemo i nadam se da ćemo se sresti na nekoj novoj zajedničkoj aktivnosti“.

„Grad Sremska Mitrovica ima odličnu saradnju sa pokrajinskim sekretarijatom i Opštom bolnicom, koja je sada ovom donacijom kompanije Lafarge dala novu dimenziju našim ulaganjima u lokalnu zajednicu i zdravlje građana celog okruga. Kompanija Lafarge se pokazala kao društveno – odgovorna kompanija koja treba da služi za primer drugima“, istakla je gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović.

„Radimo na zajedničkom zadatku i prepoznato je od strane šire zajednice koliko smo mi kao društvo voljni i željni da unapredimo zdravstvo i lečenje građana Sremske Mitrovice, Vojvodine i Srbije. Ovo predstavlja veliki iskorak u zadnjih par godina i omogućava nam da budemo bliži pacijentu“, izjavio je prof. Dr Zoran Gojković.

Osim što će omogućiti brže i preciznije dijagnoze, najsavremeniji CT skener smanjiće potrebu za slanjem pacijenata u druge medicinske centre i smanjiti vreme čekanja na medicinske preglede. Ovo će biti posebno značajno za pacijente sa ozbiljnim medicinskim stanjima koji zahtevaju hitnu dijagnostiku i lečenje.

O kompaniji Lafarge

Kompanija Lafarge je globalni lider u proizvodnji cementa, betona i drugih građevinskih materijala. Sa prisustvom u više od 70 zemalja širom sveta, Lafarge se ponosi svojim angažmanom u podršci lokalnim zajednicama i promociji društvene odgovornosti u svim aspektima svog poslovanja.