Novi detalji ubistva na Batrovcima: Policija traga za napadačima

Mladić star 19 godina koji je ubijen preksinoć u blizini graničnog prelaza Batrovci, kao i njegov saputnik koji je tom prilikom pobegao, obojica albanske nacionalnosti sa Kosova i Metohije bili su, kako nezvanično saznajemo u sukobu sa grupom Avganistanaca. Ovaj sukob je kao epilog imao fizički obračun, gde je 19-godišnjak podlegao povredama nakon ranjavanja hladnim oružjem.

Intenzivni rad policije je u toku, kako bi se rasvetlile sve okolnosti sukoba i ubistva, identifikovali i uhapsili osumnjičeni.

Podsetimo, dvojica Albanaca su peške krenula sa graničnog prelaza prema selu Batrovci kada se napad dogodio i tom prilikom jedan od njih je smrtno ranjen. Policija u Sremskoj Mitrovici je potvrdila da je pronađeno telo nepoznatog muškarca i da se za počiniocem intenzivno traga.

Kamiondžija koji je video muškarca kako trči kaže da se čula vika, a potom je pored kamiona protrčao jedan muškarac.

Muškarac dotrčao do granice i tražio pomoć

– Video sam muškarca i grupu ljudi koja se našla na putu pred granicom, ja sam bio oko 1.5 do granice kada sam video muškarca da trči, nešto kratko nakon toga između kamiona pao je još jedan muškarac. Nisam bio siguran šta se dešava a mi uglavnom ne izlazimo iz kamiona na ovom delu puta, pogotovo noću jer u okolini ima migranata koji se sakrivaju. Policija je došla oko 22 sata – priča vozač kamiona iz Bosne.

Detalji još uvek nisu poznati, a kako prenosi Ozon media, ova dva napadnuta muškarca su sa Kosova i Metohije. Prešli su granični prelaz „Batrovci“ i krenuli peške u pravcu sela. Jedan od njih je uspeo da pobegne grupi napadača, koji su ih, prema nezvaničnim informacijama napali verovatno noževima.

Muškarac (35) koji je uspeo da pomogne dotrčao je do granice i tražio pomoć.

Patrola je krenula da pretraži deo puta, na kome su na žalost pronašli mladića (19) kome više nije bilo pomoći. Mladić je imao nekoliko ubodnih rana na telu.