Kovid propusnice: od danas kažnjavanje

Kovid propusnice su na snazi od prethodne subote, a od danas će se početi sa kažnjavanjem svih onih koji se ne pridržavaju novih mera.

Obavezne su isključivo u ugostiteljskim objektima, dakle kafićima, restoranima, barovima, noćnim klubovima, i to u zatvorenim delovima objekata, ali ne i u baštama na otvorenom. Pre 22 časa niko vam neće tražiti nikakvu potvrdu ako sedite u zatvorenom kafiću ili restoranu.

Postoje dve vrste kovid propusnica – u papirnom i digitalnom obliku. U papirnom može da bude ona koju dobijete na vaš mejl od eUprave pa je odštampate ili ako vam je izdaju u nekoj pošti, nakon što zatražite i pokažete lični dokument.

Digitalna je ona koju imate sačuvanu na vašem mobilnom telefonu ili tabletu. U oba slučaja najvažniji je QR kod koji predstavlja vašu svojevrsnu ličnu kartu na kojoj se beleže sve vakcine, sva testiranja.

Ukoliko prekršite ovu meru, kazne su poznate. Kazna za pravno lice je 300.000 dinara, za preduzetnike 150.000, odgovorno lice u firmi 50.000, kovid redara 30.000 i za gosta objekta 5.000 dinara.

Prethodni tekstRođeno 26 beba u porodilištu
Sledeći tekstPobeda odbojkaša „Srem Eaton“ u Zrenjaninu