Kruzer „Victor Hugo“ ponovo otvara nautičku sezonu u Sremskoj Mitrovici, pristaje 16. aprila (FOTO)

Foto: mojgradsm

Početak nautičke turističke sezone u Sremskoj Mitrovici i ove godine otvara kruzer „Victor Hugo“ koji će pristati na mitrovačko Međunarodno putničko pristanište, koje je pušteno u rad prošle godine.

Kruzer stiže u utorak, 16. aprila u kasnim večernjim satima, a putnici iz Francuske i Švajcarske će prenoćiti na Savi, da bi dan kasnije izašli na mitrovački Savski kej.

Foto: mojgradsm

Podsetimo, međunarodni putnički vodni saobraćaj je pre pandemije beležio stalan trend rasta u našoj zemlji, prema rečima nadležnih. Sada se ova vrsta putovanja obnavlja, a naš grad je nedavno dobio svoje mesto na mapi stanica rečnih pristaništa.

Prošle godine 3. maja 2023. godine, u međunarodno putničko pristanište u Sremskoj Mitrovici uplovio je elitni francuski rečni kruzer Viktor Igo sa oko 100 putnika iz Francuske, Švedske i Švajcarske.

Foto: mojgradsm

Sremska Mitrovica polako dobija svoje mesto na turističkoj mapi Evrope kruzinga, a ove godine očekuje se da prihodi od dolaska većeg broja rečnih brodova za krstarenje u Srbiju budu oko 10 miliona evra, saopštila je Agencija za upravljanje lukama.

Saopšteno je da se prošlogodišnja nautička sezona zavrila sa 35 odsto putnika više u odnosu na 2022. godinu, tako da je Srbiju posetilo više od 180.000 turista sa „kruzera“.

Foto: mojgradsm

Procene su da će ove godine broj putnika biti veći, što Srbiju približava rezultatima iz 2019. godine, kada je bilo 208.000 turista sa „kruzera“.