Kuglaši Srema pobedom overili titulu šampiona

Kuglaški klub Radnički, Novi Sad, kao domaća ekipa u poslednjem i odlučujućem kolu u sezoni 2020/2021 Prve Vojvođanske Lige, dočekuje prvoplasiranu ekipu iz Sremske Mitrovice, Kuglaški Klub Srem.

Za kraj sezone Sremci pobedom overavaju titulu šampiona 1.VL i obezbeđuju direktan plasman u savezni rang takmičenja. Mitrovčani u utakmicu ulaze uobičajenim i proverenim tandemom Vukelić-Ružecki, obojica vrednim zalaganjem na stazama dobijaju protivnike i već u prvom bloku prave veliku razliku u čunjevima.

Sa 2:0 i većom prednošću, drugi blok ulazi u igru rasterećenije. Nastupio je Kovačić i odigrao fenomenalno, na zahtevnoj kuglani oborio čak 596 čunjeva, što je izvanredan uspeh. Lukač pored odigrava dobro ali ne uspeva uzeti bod raspoloženom igraču Radničkog.

U treći blok se ušlo sa još većom prednošću gde su nastupili Kadar i Živković. Održavaju prednost stečenu tokom meča, jedan gubi bod, a drugi osvaja i tako stavljaju tačku na kraj meča 6:2 i 250 čunjeva za Srem.

Stavila se tačka i na kraj naporne, neizvesne i duge sezone. Šampionskim peharom i zlatnim medaljama  nagrađeni Sremci donose Sremskoj Mitrovici prvu titulu prvaka u istoriji kluba i prvi put se direktno plasiraju u savezni rang takmičenja.

Važno napomenuti, složna i uigrana ekipa Kuglaškog Kluba Srem ostvarila je izvanredan uspeh kada se uzme sve u obzir… zaslužni za to su igraci: Kovačić Predrag, Bačević Branislav, Vukelić Dragan, Ružecki Mario, Kličarić Anđelko, Lukač Boris, Kadar Bojan, Škarin Radoslav, Živković Dejan, Pavlić Ratko i sekretar kluba Lukač Bogdan.

Izvor: Sirmiuminfo