Laćarak dobija veliko dečije igralište! Otvaranje krajem juna!

Postavljanje kućice za decu

S ciljem da se deci obezbedi dodatni prostor za igru, udruženje “Dečiji svet” iz Sremske Mitrovice pokrenulo je inicijativu “Igrom pobedimo razlike”.

Kao cilj je postavljen da se građani, komšije, prijatelji, lokalna mesna zajednica, organizacije i lokalne firme udruže i zajedno naprave dečije igralište u Laćarku.

Postavljanje mobilijara za roditelje

I kako to obično biva, kada se pokrene „točak“, udruži pozitivna energija, stvari počinju da se rešavaju i pomeraju na bolje.

Uređivanje rekvizita za igru

Ideja je bila da se napravi teren za košarku, da se uredi fudbalski teren i postavi ograda oko igrališta radi veće bezbednosti dece koja bi se tu igrala.

Kućice za decu

Vredni ljudi koji su se anagažovali da se napravi igralište su pored svega toga uspeli i da naprave drvenu kućicu sa toboganom, ljuljaškama, klackalicama i ograđenim prostorom za pesak, potom i edukativnu kućica sa slikama i bojama, za koju je stiglo čak 107 likovnih radova koji će biti na izložbi prilikom otvaranja igrališta.

Sređivanje terena za basket

Sada je igralište opremljeno sa dve kućice za decu. Jedna kućica sa toboganom i jedna sa edukativnim materijalima. Urađen je mobilijar za decu ljuljaške i klackalice. Postavljene su klupe i stolovi za roditelje, bake i deke i sve posetioce igrališta.

Otvaranje ovog igrališta za decu planirano je za kraj juna.

Podsetimo, Udruženje „Dečji svet“ iz Sremske Mitrovice, realizuje projekat „Igrom pobedimo razlike“ kroz finanijsku podršku Organizacije Crta, društveno odgovornih kompanija Eaton Eletric, Metal Fer DOO, Luka Leget, Piramida DOO, uz podršku Grad Sremska Mitrovica i Mesne zajednice Laćarak.