Maturske večeri krajem juna organizovaće Grad Sremska Mitrovica

S obzirom da je u našem gradu vakcinisano preko 50%, odlučeno je da Grad Sremska Mitrovica organizuje maturske večeri.

Kako će izgledati proslave maturskih večeri rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić: „Matursko veče je proslava koja se pamti čitavog života, te proslave učenici završnih razreda srednje škole iščekuju s nestrpljenjem, njima se obeležava završetak jedne faze školovanja mladih ali i početak životne epohe. S obzirom na brojna ograničenja usled pandemije virusa kovid-19 koja traje već godinu i po dana, prošle godine je čitava jedna generacija maturanata ostala uskraćena za proslavu maturske večeri, a uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju koja se poboljšava i činjenicu da se nalazimo u povoljnoj imuno fazi kad proces masovne imunizacije u našem gradu teče na zadovoljavajućem nivou i da je preko polovine punoletnih Mitrovčana vakcinisano, Ggrad Sremska Mitrovica doneo je odluku da dozvoli organizovanje srednjoškolskih maturantskih večeri i da na sebe preuzme kompletnu finansijsku i organizacionu odgovornost. Organizovaće se tako da maturanti ove godine neće snositi nikakve troškove što se tiče proslave maturantske večeri, proslave će organizovati Grad Sremska Mitrovica. Ima ukupno 840 maturanata iz šest škola, s tim što će pet maturanata Muzičke škole „Petar Krančević” proslaviti zajedno sa Mitrovačkom gimnazijom.”

Proslave će se organizovati tokom pet večeri u drugoj polovini juna meseca, u letnjoj bašti Hotela i restorana „Srem”, a u organizaciji Gradske uprave za obrazovanje i Gradske uprave za kulturu i sport.

Dok teku pripreme za maturu, u školske klupe vraćaju se narednih nedelja i mali i veliki maturanti zbog polaganja maturskih ispita. A posle njih svi ostali đaci koji žele da poprave ocene, ali uz poštovanje preporuka i mera zaštite.

Izvor: https://www.sirmiuminfo.rs/