Međunarodni festival plesa Ljoret de Mar

Tradicionalni međunarodni festival plesa i folklora koji se održava svake godine u junu u Ljoret de Mar u Španiji u organizaciji Fest info Dance ove godine je trajao tri dana zbog velikog broja učesnika.

Plesni klub Sirmium Dance je imao svog predstavnika na ovom festivalu. Sara Marin se predstavila sudijama u kategoriji contemporary – moderan solo u juniorskoj kategoriji i osvojila prvo mesto. Sara Marin je dugogodišnji član i Studia modernog i klasičnog baleta „Olena” gde je završila i nižu baletsku školu.

Ovo je bio Sarin poslednji nastup za svoj klub i studio jer od septembra kreće u srednju baletsku školu „Dimitrije Parlić” u Pančevu.Na najlepši mogući način se oprašta od svog koreografa Olene Rimac i trenera Željka Rimca.

Zahvaljujući podršci porodice koja je finansijski pomogla ovo putovanje obišla je sledeće gradove Pizu, Montekatini, Kneževinu Monako, Barcelonu, Ljoret de Mar, Tosse de Mar a u povratku sledi obilazak Kana i Nice zajedno sa svojim drugaricama iz bratskog kluba „Studio Olena” Bijeljina svima zajedno je ovo bila i maturska ekskurzija jer su uspešno završili nižu baletsku školu.