Ministarka Kisić obišla preduzeće „Roloplast Mošić“

Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević obišla je danas preduzeće „Roloplast Mošić“ u Sremskoj Mitrovici, gde je pozvala poslodavce i nezaposlena lica da se prijave na 13 javnih poziva koje je Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala u cilju realizacije mera aktivne politike zapošljavanja za 2021. godinu.

Preduzeće „Roloplast Mošić“ ima uspešnu dugogodišnju saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje u korišćenju aktivnih mera zapošljavanja.

To preduzeće, koje zapošljava oko 170 osoba, sarađuje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje od 2016. godine i koristilo je aktivne mere zapošljavanja među kojima su subvencije za otvaranje novih radnih mesta, stručna praksa, sticanje praktičnih znanja, obuka na zahtev poslodavca, program pripravnika, zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Kisić Tepavčević je istakla da je veoma ponosna što ovakve firme postoje u Srbiji.

„Nalazimo se u porodičnoj firmi sa dugom tradicijom, radi se o jednoj društveno odgovornoj firmi koja vodi računa o svim aspektima rada. Ovde vidimo jednu podsticajnu atmosferu, jer se firma proširuje, gradi nove proizvodne pogone i prostore za skladištenje, konstantno zapošljava ljude“, navela je Kisić Tepavčević.

Na osnovu direktne finansijske podrške u mere aktivne politike zapošljavanja će ove godine biti uključeno više od 18.000 nezaposlenih lica, a za realizaciju ovih poziva opredeljeno je 5.75 milijardi dinara.

Ministarka Kisić Tepavčević je u preduzeću obišla proizvodne pogodne i razgovarala sa rukovodstvom i radnicima, a obilasku su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice Petar Samardžić, direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici Marija Grabović i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević.

Izvor: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja