Mitrovačke odbojkašice i trener muške ekipe najbolji sportisti Srema

Nagrade „Sremskih novina” za najbolje sportiste Srema uručene su Mitrovčanima. Najbolji sportski kolektiv je GŽOK „Srem”, a najbolji trener Stanislav Savić GOK „Srem”.

U ovoj godini izazova odbojkaši našeg grada postigli su velike rezultate, što su prepoznali i u kolektivu „Sremskih novina” i dodelili im tradicionalne nagrade za najbolje sportiste Srema. Gradski ženski odbojkaški klub „Srem” dobio je plaketu za najbolji kolektiv, plaketu za najboljeg trenera dobio je Stanislav Savić trener Gradskog odbojkaškog kluba „Srem” iz našeg grada.

Priznanja najboljima dodeljena su u nešto izmenjenim uslovima, plakete su uručene u prostorijama Odbojkaškog saveza Sremske Mitrovice.

Kako je tom prilikom rečeno, GŽOK „Srem” već duži niz godina beleži standardno zapažene rezultate u ovom sportu koji okuplja veliki broj mladih sa teritorije grada, a prošlogodišnji plasman Sremica u Super ligu samo je potvrda kvaliteta koji krasi ovaj kolektiv.

„U zaista teškoj godini, punoj izazova koji nažalost nemaju veze sa sportom, mi smo uspeli da ostvarimo značajan rezultat i zbog toga smo ponosni. Naš klub je potvrdio svoj kvalitet i srećan sam zbog ovog laskavog priznanja koje je priznanje kako za našeg trenera Kapriša i upravu tako i za naše devojke. Pre svega za njih, pošto su one te koje su svojom srčanošću sprovele u delo zamisli uprave kluba,” rekao je prilikom dodele nagrade čelnik kluba Slobodan Sojilković.

Stanislav Savić dugogodišnji je trener GOK „Srem”. Trenerskim poslom se bavi preko 25 godina. Bio je trener niza klubova muške i ženske ekipe Srema iz Sremske Mitrovice, muške ekipe Slovena iz Rume, ženskih ekipa Jedinstva iz Stare Pazove, Vojvodine iz Novog Sada, Slavije iz Novog Sada i drugih.

„Nisam očekivao ovo priznanje, pošto smatram da u ovom momentu sigurno ima dosta kvalitetnih trenera u raznim sportovima u Sremu. Međutim, ja ovo priznanje doživljavam kao nagradu za višedecenijski rad, kao i priznanje kvaliteta naših dečaka već godinama izrastaju u temelj srpske odbojke. Nadam se da će muška odbojka, koja jeste već neko vreme u krizi, stati na svoje noge i da će mitrovački dečaci biti ti koji će doprineti da ona bude ono što je nakada bila,” rekao je Savić.

U prošloj sezoni četiri igrača Srema su zaigrali za pionirsku i kadetsku reprezentaciju Srbije što je veliki uspeh za GOK „Srem” i u čemu je odlučujući doprinos dao Stanislav Savić kao trener. Mlađe kategorije ovog kluba spadaju u najbolje odbojkaške ekipe u Srbiji, što je samo potvrda više konstatacija da se u Mitrovici igra odlična odbojka.

Najbolji sportista u kategodiji seniora je atletičar iz Inđije Miloš Malešević koji je trenutno na pripremama u inostranstvu.

Izvor: Sirmiuminfo