Mladi Mitrovčani priključili se akciji ozelenjavanja

Udruženje mladih „UM” sprovodi akciju ozelenjavanja u okviru projekta „Mladi za čistiju životnu sredinu”, a finansira Gradska uprava za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

Mladi našeg grada posadili su 15 mladica drveća na prostoru pored puta ka Velikim Radincima, gde je nedavno održana gradska akcija u sklopu Projekta ozelenjavanja naše okoline „Velika sadnja – Zeleni prsten”. Cilj akcije je da podigne svest članova lokalne zajednice o zaštiti životne sredine i promoviše značaj i važnost zelenih površina i zelenila za kvalitet života u urbanim gradskim zonama.

Vladimir Pavlović predsednik Skupštine grada rekao je: „Evo nas na istom mestu gde smo pre nekoliko dana očistili divlju deponiju i posadili 100 stanica medonosnog bagrema, kada su videli šta radimo, ovi mladi, divni ljudi iz udruženja UM su odlučili da daju svoj doprinos. Uradili su jedan projekat, dobili 15 sadnica i na taj način podržali akciju Zeleni prsten oko grada Sremska Mitrovica i oni su pravi primer šta znači biti društveno odgovoran i kako se može doprineti zajednici u kojoj se živi i hvala im na tome. Grad Sremska Mitrovica je uvek tu da u saradnji sa njima zajedno radi akcije.”

Vladimir Bakša u ime udruženja mladih UM iz Sremske Mitrovice zahvalio se Gradu koji im je dopustio da zajedno učestvuju u ovoj akciji ozelenjavanja i kratko dodao: „Smatramo da je akcija veoma bitna za podizanje svesti o čistoći, o važnosti sadnje drveća jer drveće nam prečišćava vazduh.”