Uspešna realizacija projekta „Moj prvi smeč“

„Moj prvi smeč” je promotivna akcija Odbojkaškog saveza Srbije i odnosi se na organizovanje škola odbojke na teritoriji Republike Srbije i Republike Srpske uz podršku regionalnih odbojkaških saveza, odbojkaških klubova, trenera i sudija sa jednim ciljem – razvoj i popularizacija odbojke za dečake i povećanje broja dečaka najranijeg uzrasta, u najranijem dobu i želju da se u što većem broju uključe u trenažne procese odbojkaških škola.

Profesor fizičkog vaspitanja i diplomirani trener odbojke Zoran Kovačić potpisao je ugovor sa Odbojkaškim savezom Srbije da od 1. februara do 1. juna 2021. formira grupu dečaka u Sremskoj Mitrovici, uzrasta od prve do šest i od prvog do šestog razreda osnovne škole, koji će trenirati u sali Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja” tri puta nedeljno besplatno.

Projekat je zaživeo i dečaci su se odazvali iz celog grada. OS Srbije je svoj prijavljenoj deci omogućio besplatno šorc i majicu sa logom saveza, trenerima trenerku i polo majice. Ugovor je potpisalo 25 trenera iz 25 gradova sa teritorije Republike Srbije.

Profesor Zoran Kovačić,  koordinator projekta, kaže: „Pre dva meseca smo krenuli sa marketingom i realizacijom projekta Moj prvi smeč koji je pod pokroviteljstvom Odbojkaškog saveza Srbije. Vidite da trenira odbojku preko 43 dečaka iz Sremske Mitrovice uzrasta od drugog do šestog razreda i veoma smo ponosni na to. Savez je prepoznao naš rad i tradiciju odbojke u Sremskoj Mitrovici, a činjenica je da imamo šest reprezentativaca u mlađim kategorijama. Treninge i dalje radimo, do prvog juna tekuće godine će biti i dalje tri puta nedeljno u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja”, potpuno su besplatno za svu decu iz celog grada. U projektu je još 25 gradova, a trenutno smo mi među najboljima u ovom projektu za šta imamo potvrdu od koordinatora.”

Ilija Nedić, predsednik Skupštine grada rekao je: „Sremska Mitrovica je grad sporta, pre svega odbojke, jedna velika zahvalnost ljudima iz Odbojkaškog saveza Srbije, jedna velika zahvalnost svim stručnim ljudima, odbojkaškim trenerima u Sremskoj Mitrovici. Danas ovde imamo priliku da vidimo grupu od 43 dečaka koju gospodin Kovačić vodi i trenira. Motivacija ove dece je sigurno na jednom visokom nivou, pre svega zahvaljujući stručnom radu gospodina Kovačića i ljudi koji s njim rade u timu. To je svakako pokazatelj da mi moramo ulagati, ne samo u infrastrukturu, nego da moramo ulagati i u stručni kadar jer samo stručni kadar koji je dovoljno kvalitetno obučen, može da motiviše ovoliki broj dece, pa neka se neko od ovih dečaka danas, ovde, nastavi aktivno baviti odbojkom u nekom daljem period, to će biti svakako veliki uspeh”.