Najmlađe odbojkašice GŽOK Srema prvakinje Vojvodine

Završnica predpionirskog prvenstva Vojvodine za odbojkašice (devojčice 2008. godište i mlađe) održala se danas u Sremskoj Mitrovici u Sportskoj hali Mitrovačke gimnazije. Četiri najbolje ekipe, pobednici grupne faze takmičenja, ŽOK Futog, ŽOK Novi Sad, ŽOK Bagljaš 023 iz Zrenjanina i domaći Srem odmerile su snage u borbi za trofej Odbojkaškog saveza Vojvodine.

U prvim mečevima Srem je pobedio ŽOK Novi Sad, a ŽOK Futog je odneo pobedu nad ekipom Bagljaš 023. U meču za treće mesto Bagljaš je bio bolji od Novog Sada.

U finalu odbojkašice Srema pobedile su ŽOK Futog rezultatom 3:0 u setovima.

GŽOK Srem: Škorić Katarina, Biserčić Lidija, Mihajlović Mina, Jokić Jovana, Breban Una, Milošević Jana, Kapric Iva, Milošević Iva, Erdeljan Tatjana, Tomić Jovana. Trener ekipe je Radovanović Srđan

Najbolji igrač MVP turnira je Mihajlović Mina, GŽOK Srem.

Turniru je prisustvovala i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović koja je uručila nagradu pobedniku turnira i tom prilikom izjavila: „Veliko mi je zadovoljstvo što sam prisustvovala utakmici između Ženskog odbojkaškog kluba „Srem” iz Sremske Mitrovice i ekipe iz Futoga. Bez obzira na to što nije dozvoljeno prisustvo publike, a publika znamo i sami da puno znači svim našim sportistima na terenu, naše devojke i možemo reći i suparničke ekipe, igraju toliko oštro i žustro kao da je sala prepuna publike. Naš ženski odbojkaški klub Srem je superligaš, to sa zadovoljstvom mogu da istaknem.  Lokalna samouprava će uvek podržati ekipe, uspešne pojedince i sportske klubove našeg grada, a oni svaku svoju utakmicu, svako svoje gostovanje koriste, ne samo da predstave sebe kao klub, nego predstavljaju i naš grad. Pohvalila bih takođe ovde i odličnu organizaciju, njihovog trenera, naravno i ove devojke koje se tako srčano bore i želim im puno, puno sreće i uspeha u daljem radu.”

Slobodan Stojilković predsednik Gradskog ženskog odbojkaškog kluba „Srem” rekao je da su kao domaćini Finalnog turnira predpionirki Prvenstva Vojvodine ove subote ugostili četiri prvoplasirane ekipe koje su izborile učešće na ovom turniru.

Kako je rekao Stojilković: „Mislim da imamo najbolju ekipu osvojili smo ovaj turnir i faktički zlatnu medalju i prvaci smo Vojvodine. Dugogodišnji rad u našem odbojkaškom klubu kulminira već u tim mlađim kategorijama, stalno smo dominantni na Prvenstvu Vojvodine što predpionirke, pionirke, kadetkinje, pa evo i seniorke nam igraju u najvišem rangu takmičenja. Jedan sistem koji funkcioniše u našem gradu već dugo, daje poprilično dobre rezultate s obzirom imamo dosta reprezentativki u tim mlađim kategorijama i nadamo se da će jednog dana one izgurati i do seniorskog uzrasta samim tim do seniorske reprezentacije Srbije”.