Nakon oluje gradonačelnica Sremske Mitrovice obišla objekte javne namene

Gradonačelnica Svetlana Milovanović i njen zamenik obišli su vrtić „Lane“ u Mačvanskoj Mitrovici, gradsku plažu i Opštu bolnicu, nakon olujnog nevremena koje je izazvalo štetu na velikom broju objekata u Mitrovici i okolini.

Kako je rekla gradonačelnica Milovanović, objekat PU „Pčelica“, vrtić „Lane“, posle sinoćne vremenske nepogode najviše je oštećen i nije za upotrebu. Čitav jedan zid je srušen, unutra su otpali prozori i stolarija, a zid sa spoljašnje strane vrtića se drma. Ovaj objekat je u katastroflnom stanju i zahteva hitnu i potpunu sanaciju.

Prilikom obilaska gradske plaže, gradonačelnica je rekla da plaža trenutno nije za upotrebu. Štab za vanredne situacije je doneo odluku da se plaža ne upotrebljava i ne koristi. Prilaz plaži je zabranjen zbog bezbednosti građana, zato je gradonečalnica apelovala na sugrađane da poštuju odluku Štaba za vanredne situacije dok se šteta ne sanira.

Srećom, u ovoj nezapamćenoj oluji nije bilo ljudskih žrtava. Kako je rekla dr Gordana Mitić, pomoćnica direktora Opšte bolnice, nakon nevremena zbrinuta su 42 pacijenta, u glavnom sa lakšim povredama. Dvoje je zadržano u Opštoj bolnici, a 2 pacijenta su transportovana u kliničkim centrima u Beogradu i Novom Sadu. Oni su zadobili višestruke povrede prilikom pada drveća.

Što se tiče posledica oluje, najveća šteta je na krovovima iznad ginekološko–operacione sale i hiruškog bloka. To je deo izvan liftova koji su trenutno van funkcije, ali se u hitnim slučajevima aktiviraju. Donekle je oštećen krov na staroj zgradi Opšte bolnice, dodala je Mitić.

Sve vreme trajanja oluje, kao i nakon nje Opšta bolnica je radila bez smetnji, uz nesebično zalaganje svih zaposlenih.