Nagrada za mlade pijaniste nosiće ime po Andriji Čikiću ubijenom u „Ribnikaru“

foto Andrej Cukic

Nagrada za mlade pijaniste i za mlade kompozitore poneće ime po dečaku Andriji Čikiću, pijanisti, koji je ubijen u OŠ “Vladislav Ribnikar”, odlučeno je danas, prenosi N1.

Na danas održanom sastanku potpredsednice Vlade i ministra kulture Maje Gojković sa Aleksandrom Pekovićem, upravnikom Zadužbine Ilije M. Кolarca i Radetom Vojnovićem, članom Upravnog odbora ove ustanove, postignuta je saglasnost oko realizacije ideje da nagrada za mlade pijaniste, odnosno mlade kompozitore ponese ime po dečaku Andriji Čikiću, stradalom u tragediji u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, navelo je ministastvo na društvenim mrežama.

Dogovoreno je, kako se navodi,  da Zadužbina u saradnji s Ministarstvom kulture realizuje ovu plemenitu ideju, što je podržao i Upravni odbor ove ustanove.  O daljim koracima sprovođenja konkursa koji će uslediti, javnost će biti obaveštena od strane upravnika Zadužbine Ilije M. Кolarca, dodaje se.

Andrija Čikić je jedno od devetoro dece ubijene u OŠ Vladislav Ribnikar početkom maja. Usmrtio ih je školski drug K.K. koji je tog dana ubio i čuvara škole.