Novogodišnja ulica u Sremskoj Mitrovici

Novogodišnja ulica otvorena je u centru grada, u susret praznicima pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica. U drvenim kućicama na Trgu Ćire Milekića moći će da se kupe rukotvorine, hrana i piće sve do 9. januara.

Drvene kućice sa unikatnim poklonima, novogodišnja rasveta i ukrasi, postavljeni su u centru grada. Građani će moći da prođu Novogodišnjom ulicom i da kupe novogodišnje ukrase, suvenire, kulinarske specijalitete i drugo.

Dušan Drča direktor Turističke organizacije Sremska Mitrovica kaže da je i naš grad, po ugledu na veće evropske gradove koji u prazničnoj atmosferi obeležavaju kraj godine, dobio svoju prazničnu ulicu: „Posle letnje sezone programa na gradskoj plaži Grad Sremska Mitrovica i Turistička organizacija aktivno rade da usreće naše sugrađane. Novogodišnja ulica će trajati od danas, sve do 9. januara, a za novogodišnju noć spremili smo nastup DJ. Najavio bih i otvaranje Turističkog info centra 27. decembara od 11 sati gde će uz ovu Novogodišnju ulicu i naš gradski park koji je kao i grad prelepo okićen, mališani moći da uživaju uz raznovrsne programe. Dobićemo još jednu novu instituciju gde će, ne samo domaći, već i strani turisti dobiti potrebne informacije o samom turizmu i gradu, šta mogu da vide u našem gradu, a pogotovo u narednoj godini kada se opremimo dodatnim suvenirima, domaćim proizvodima sa područja Grada Sremske Mitrovice gde ćemo imati i kulen, rakiju, vino, sir, sve što naši građani proizvode. Danas, Novogodišnja ulica je otvorena neka svi izlagači pokažu šta imaju i šta nude, mislim da će biti lepe reakcije i da već sad mislimo za sledeću godinu kako da je nadogradimo i da bude mnogo lepše nego sada.”

Kako je rekao jedan od izlagača, Bojan Stilin: „Moj štand je prvi s leve strane, pripremaću za naše sugrađane neke tople, zanimljive napitke, spremaće se razne zanimljive stvari. Tek smo počeli, koliko vidim, korektni su ljudi ovde, dolaze, pitaju raspituju se, gledaju, sve u svemu zanimljivo. Ovo je prva godina da izlažem, došao sam na ovu ideju kroz putovanja po Evropi i to mi jako bilo zanimljivo. Kada sam saznao da se to organizuje u našem gradu došao sam na ideju da se prijavim i da se jednostavno družimo sa sugrađanima.”

Najviše programa biće za najmlađe, kako je najavljeno, ali će se sugrađanima predstaviti i umetnici, animatori i prodavci unikatinih poklona, a ideja je da se grad turistima i Mitrovčanima predstavi u prazničnom izdanju.

Neizostavni deo ovakvih manifestacija su izlagači, tako da će posetioci moći da kupe novogodišnje ukrase, suvenire, ali i kulinarske specijalitete, vino i rakiju. Novogodišnja ulica će na Trgu Ćire Milekića biti do 9. januara.