Zatvaranje deonice puta Sremska Mitrovica – Voganj se odlaže zbog vašara u Rumi

Od četvrtka, 1. jula, počeće pojačano održavanje državnog puta prvog reda IA3, na deonici: petlja Sremska Mitrovica – petlja Ruma, i petlja Ruma – petlja Pećinci. 

Od tada je planirana i potpuna obustava saobraćaja na delu državnog puta IIA reda br.120 na deonici Sremska Mitrovica-Voganj i to u zoni pružnog prelaza „Voganj“ a zbog početka radova na rekonstrukciji nadvožnjaka „Voganj“ , takođe u sklopu pomenutog ugovora o pojačanog održavanja.

Tokom obustave saobraćaja na navedenom putnom pravcu, teretna vozila će adekvatnom saobraćajnom signalizacijom biti upućivana na alternativni pravac preko Jarka i obilaznice oko Rume, dok će putnička vozila moći da koriste lokalni put Šašinci-Voganj.

Rok za završetak radova je 1. oktobar 2021. godine.

Vašar u Rumi pomera radove

Kako portal Ozon.rs saznaje, vašar u Rumi je razlog zbog kojeg će se obustava pružnog prelaza Voganj pomeriti za period od nakon završetka vašara. Prema nezvaničnim informacijama, firma koja je u pripravnosti i administraciji za rad na pružnom prelazu nije znala za značaj i datum ovog događaja, te su se potrudili da izađu u sustret građanima i da ne opstruišu normalno odvijanje vašara u Rumi.

Planirana potpuna obustava saobraćaja na delu državnog puta IIA reda br. 120 na deonici Sremska Mitrovica-Voganj, pomerena je za sledeću nedelju.

Izvor: Integral inženjering