Od 1. januara 2022. putovanje u EU moguće samo za vakcinisane

Kako navodi Nacionalna asocijacije turističkih  agencija Srbije „Juta“, od 1. januara u mnoge države Evropske unije neće moći da se putuje bez potpune imunizacije.

S obzirom na to da mnogi građani već sada razmišljaju o novogodišnjim  aranžmanima i putovanjima u evropske metropole ili egzotične, tropske  destinacije, a primili su dve doze istog proizvođača vakcine, sad  razmišljaju za koju buster, treću dozu da se opredele kako bi neometano  mogli da putuju.

Milan Lainović, potpredsednik Nacionalne asocijacije turističkih  agencija Srbije „Yuta“ za Kurir televiziju ponovio je da nema  univerzalnog pravila, odnosno da same države i njihovi zakoni određuju  ko i pod kojima uslovima trenutno može da uđe u zemlju.

„Ni u EU nisu sve države zauzele isti stav, u Mađarsku, Austriju,  Hrvatsku, Sloveniju može da se ide sa kineskim vakcinama, ruskim  vakcinama, u Nemačku i Italiju ne mogu, u kombinaciji da, ali da su sve tri iste vakcine, ne može“, pojasnio je Lainović.

Ono što je naglasio je da se bez potpune vakcinacije u tim zemljama ne može posetiti restoran, prodavnice, šoping mol.

„Tako je u toku celog dana. Vi se registrujete, postoji kod sa vašim  podacima i u slučaju da je neko u restoranu zaražen, vas obaveštavaju da  se i vi kontolišete. Nigde ne možete bez vakcinie ili uz važeći PCR  test“, istakao je on i dodao da će od 1. januara 2022. godine sve  testove zameniti jedino i isključivo vakcinacija.

Izovor: Kurir.rs

 

Prethodni tekstU Kovid bolnici 159 pacijenata
Sledeći tekstKonkurs za dodelu stipendija Opštine Šid