Održan Festival slovačkih narodnih pesama “Кed’ si ja zaspievam” u Šidu

Foto: Opština Šid

Najmlađi solisti slovačkih kulturno umetničkih društava sa teritorije Srema nastupili su u okviru Festivala slovačkih narodnih pesama “Кed’ si ja zaspievam.

Ovaj Festival osmu godinu zaredom organizuje Slovačko kulturno umetničko društvo “Jednota” iz Šida. Najmlađe izvođače pratio je i ove godine veliki prijatelj festivala, orkestar OŠ “Jan Кolar” iz Selenče.

Foto: Opština Šid

Osmi po redu Festival svečano je otvorio predsednik opštine Šid, Zoran Semenović. “Veliko mi je zadovoljstvo što sam sa vama iz godine u godinu i što kao lokalna samouprava možemo da podržimo rad mladih ljudi koji na najlepši način održavaju i neguju slovački jezik, identitet, kulturu i tradiciju naroda”, istakao je predsednik opštine Šid.

Foto: Opština Šid

Prisutne je pozdravila i predsednica SКUD “Jednota”, Nataša Кolar, a svojim prisustvom najmlađe izvođače podržali su i predstavnici Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine, Ambasade Slovačke u Srbiji, predsednik SO Šid, Tihomir Stamenković, direktor JКP “Standard” Šid, Milenka Subić, kao i mnogobrojna publika.

Foto: Opština Šid

SКUD “Jednota” Šid ove godine obeležava veliki jubilej – 110 godina rada i postojanja kao stecište slovačke kulture i tradicije u Šidu.

Foto: Opština Šid

Medijski sadržaji realizovani su u okviru projekta “Šidske kulturne priče” koji sufinansira Opština Šid. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.