Oglasila se bolnica u Sremskoj Mitrovici povodom smrti vaspitačice Nataše Žabić

Foto Ilustracija

Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici oglasila se povodom smrti Nataše Žabić (44) , koja je preminula 26. aprila, nakon što ju je lekar pustio na kućno lečenje posle operacije slepog creva.

Nataša je iza sebe ostavila dvoje maloletne dece od 13 i 9 godina.

Povodom nemilog događaja oglasili su se i iz Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

„Odmah po saznanju o nemilom događaju, obavestili smo o svemu nadležne zdravstvene institucije i naložili unutrašnji nadzor“, kažu u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Nataša Žabić je preminula u četvrtak, a kako se saznaje, uzrok smrti se povezuje sa plućnom tromboembolijom, nastale najverovatnije od tromba koji je krenuo iz noge na koju se i žalila. Lekar je, nakon pregleda i prepisane terapije, odlučio da pacijentkinju pusti na kućno lečenje. Međutim, nedugo zatim Nataša Žabić je preminula.

Ona je primljena u bolnicu 31. marta zbog sumnje na upalu slepog creva, nakon čega je podvrgnuta operaciji i otpuštena sa bolničkog lečenja. Ponovno se obratila bolnici 25. aprila zbog otečene noge, nakon čega je upućena na kućno lečenje.

Njena kuma Slobodanka Grčić koja se sa Natašom družila preko 25 godina govori da ona nije smela biti otpuštena kući.

„Kao vaspitačica u Kuzminu radila je 20 godina, bila je divna žena, prijatelj, ne smemo dozvoliti da se nikome Nataša više desi“,  kaže njena kuma Slobodanka.