Preminula Mitrovčanka Nataša Žabić danas sahranjena na Novom groblju, sumnja se na propust lekara

Foto Skrinšot

Majka dvoje dece, Mitrovčanka Natapa Žabić preminula je 26. aprila u 44 godini života, nedugo nakon što ju je lekar otpustio sa pregleda.

U medijima se navodi da se uzrok smrti povezuje sa plućnom tromboembolijom, nastalom najverovatnije od tromba koji je krenuo iz noge na čiji se bol i žalila.

Majka dvoje dece preminula je sat vremena pre zakazanog pregleda kod drugog lekara, kako je rekao brat preminule, Saša.

Mediji saznaju da je protiv lekara koji je bio uključen u ovaj slučaj podneta krivična prijava, a očekuje se unutrašnja kontrola kako bi se istražile okolnosti vezane za ovu tragediju.

Brat Nataše Žabić, Saša, kaže da smatra da je njegova sestra preminula usled nebrige lekara.

„Nataša je primljena u bolnicu zbog bolova u stomaku i povraćanja 31. marta. Sutradan je operisana zbog puknutog slepog creva. Iako je izašla iz bolnice 16. aprila, povremeno je imala temperaturu, ali uprkos tome, nije dobila terapiju protiv tromboze. Na otpusnoj listi je imala uput da se u slučaju komplikacija vrati na odeljenje. Nataša je osetila jake bolove u levoj nozi koja je počela da joj otiče. Otišla je u dom zdravlja gde je hitno poslata na hirugiju zbog tromboze“, navodi Saša a prenosi beogradski „Blic.

Međutim, kako kaže, dežurni doktor je nije primio na odeljenje, već ju je poslao nazad u Dom zdravlja iako je situacija bila ozbiljna.

„Kroz poznanstvo, uspeli smo da zakažemo pregled kod drugog doktora za sutradan u 8.00 časova. Nažalost, Nataša je preminula ujutru u 7.00 časova, sat vremena pre zakazanog pregleda. Zvaničan nalaz sa obdukcije je pokazao da je uzrok smrti plućna embolija usled tromba. Smatram da je Natašu ubilo neprimanje u bolnicu gde bi primila potrebnu terapiju“, kaže Natašin brat Saša.

Nataša je sahranjena danas na Novom groblju u Sremskoj Mitrovici, a porodica je najavila da će podneti tužbu protiv bolnice i lekara.