Opština Ruma nastavlja da ulaže u seoske mesne zajednice

Foto: Opština Ruma
U okviru projekta “Participativno budžetiranje” urađeni su mobilijari za decu u Žarkovcu i Putincima. Predsednica Opštine Ruma, Aleksandra Ćirić, obišla je ova igrališta, kao i Dom kulture u Žarkovcu u kojem je urađen nov plafon.

„U okviru participativnog budžetiranja i selo Žarkovac je dobilo uređenje dečijeg igrališta. Uređen je jedan nov multifunkcionalni mobilijar za decu iz sela. Po reakcijama odraslih i predstavnika Mesne zajednice i dece vidimo da im je to zaista bilo potrebno i da se veliki broj dece ovde okuplja. Za ovaj projekat izdvojeno je 1.678.000 dinara. I u narednom periodu očekujemo da u svim selima i samom gradu opremimo sva igrališta i sve terene sa potrebnim mobilijarima kako bi deca mogla da imaju normalno odrastanje i uživanje u igri“, izjavila je predsednica Ćirić.

Foto: Opština Ruma

Predstavnici Mesne zajednice Žarkovac su se u februaru obratili opštini sa molbom da im se finansijski pomogne da urede plafon u sali Doma kulture.

„Dom je prošle godine kompletno renoviran, međutim, imali su problem sa plafonom koji je bio urušen i koji, kao i elektroinstalacija, nije bio funkcionalan. Mi smo izdvojili milion dinara kako bismo obezbedili molerajske radove, spuštanje plafona i obnavljanje elektroinstalacije da bi njihov Dom kulture bio u funkciji pogotovo što Žarkovac ima jedno od najaktivnijih folklornih udruženja gde deca svakodnevno vežbaju i gde imaju okupljanja sa ansamblima iz drugih gradova i regiona, tako da im treba pružiti sve uslove“, izjavila je Aleksandra Ćirić.

Foto: Opština Ruma

I Putinci su u okviru Participativnog budžetiranja dobili dečije igralište odnosno moderan mobilijar.

Pored Žarkovca i Putinaca dobili su i Hrtkovci i Kraljevci ove godine, a u narednoj godini planira se i obnova mobilijara na mestima gde je on demoliran. Putinci su dobili moderan multifunkcionalni mobilijar, sličan kao u Žarkovcu i za to je izdvojeno iz budžeta 1.678.000 dinara.

Foto: Opština Ruma

„Postavili smo ga ovde prema preporuci meštana Putinaca iz tog razloga što ovde u samom dvorištu objekta OŠ “Dositej Obradović” i vrtića nije bilo nikakvog igrališta. U razgovoru sa predsednikom Mesne zajednice vidimo da je posećenost odlična, da su deca zadovoljna i da im odgovara ova lokacija“, rekla je predsednica Ćirić.

U okviru infrastrukturnih radova po mesnim zajednicama, izdvojeno je 2 miliona dinara za nabavku reflektora na rukometnom terenu u Putincima.