Opština Šid raspisala javni poziv za učešće u projektu energetske efikasnosti

Opština Šid je raspisala javni poziv za sve zainteresovane privredne subjekte za učešće u realizaciji projekta povećanja energetske efikasnosti u domaćinstvima na teritoriji opštine Šid.

„Lokalna samouprava se odlučila za četiri mere nabavku i ugradnju materijala za termičku izolaciju, zamena stolarije, ugradnja kotlova na prirodni gas ili biomasu i nabavka i instalacija solarnih kolektora. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava koje dodeljuju Opština Šid i ministarstvo rudarstva i energetike je 50 odsto od ukupne vrednosti investicije sa PDV-om“, rekao je na konferenciji za novinare zamenik predsednika Opštine Šid Đorđe Tomić.

Sva privredna lica koja žele da se prijave na konkurs energetske efikasnosti moraju da imaju sedište/izdvojenu poslovnu jedinicu ili ovlaštenog distributera na teritoriji opštine Šid, a sve dodatne informacije mogu dobiti na brojeve telefona 062-755-254 ili 022-719-142 ili putem elektronske pošte energetskausteda@sid.rs 

Javni poziv je otvoren do 31.07.2021. a posle konkursa za privredna lica biće raspisan javni poziv za sve zainteresovane građane.