Otvaranje “Keltskog sela“ u Inđiji zakazano 3. jula 

Keltsko selo je tematska turistička atrakcija u Inđiji, koja se otvara za posetu turista od 3. jula 2021. godine. Ovaj novi turistički kompleks smešten je u sportsko-rekreativnoj zoni Inđije, na ulasku u grad iz pravca Novog Sada. 

Značajni arheološki nalazi vezani za život Kelta pronađeni sun a oko 60 lokaliteta na teritoriji opštine Inđija. Inspirisan upravo životom Kelta na ovim prostorima pre oko 2300 godina, ovaj kompleks zabavno-edukativnog karaktera namenjen je pre svega deci. Unutar visokom, drvenom ogradom opasanog kompleksa nalazi se nekoliko tipova keltskih kuća, pokrivenih trskom i napravljenih od drveta i blata, koje predstavljaju autentična keltska domaćinstva i zanatske radionice. U jednoj od kuća smešten je i mini muzej sa interesantnim eksponatima, baziranim na materijalnim ostacima keltskog plemena Skordisci na području Srema.

Posetiocima Keltskog sela dobrodošlicu će pružati kostimirano osoblje i stručni vodiči koji će svojom pričom upotpuniti celokupan doživljaj. Takođe, posetioci će učestvovati u brojnim radionicama i uživati u različitim sadržajima na otvorenom. Radno vreme kompleksa biće subotom i nedeljom od 9.00 do 20.00 časova, dok će radnim danima posete biti moguće za organizovane grupe posetilaca uz prethodnu najavu.

Izvor: Turistička organizacija opštine Inđija