Otvorena nova autobuska stanica u Rumi

Ruma je dobila novu modernu autobusku stanicu. Velelepni kompleks koji se sastoji od upravne zgrade, deset perona, perionice, radionice i objekta za tehnički pregled vozila, urađen je po najsavremenijim standardima koji važe u Evropi, a obezbeđena je potpuna dostupnost usluga osobama sa invaliditetom.

Čelni ljudi Opštine Ruma predvođeni predsednicom Aleksandrom Ćirić posetili su danas novootvorenu autobusku stanicu u koju je prema rečima investitora Milorada Minića, vlasnika Masterbusa, uloženo oko milion i po evra.

„Ruma više od jedne decenije nije imala autobusku stanicu i dočekali smo i taj dan da imamo jednu prelepu, novu stanicu opremljenu po najsavremenijim principima, baš onako kako zaslužuju naši Rumljani i putnici koji dolaze sa strane. Ja mislim da u Srbiji sada ne postoji ovako moderna autobuska stanica. Ovu su uslovi koji dolikuju gradu kakav je Ruma, a Ruma je razvijeni napredan grad”, poručila je predsednica Ćirić.

U izgradnju nove autobuske stanice uloženo je oko 182 miliona dinara, kazao je investitor Milorad Minić i naglasio da su korišćeni najkvalitetniji materijali, najmodernija arhitektonska rešenja, te da sam izgled autobuskog kompleksa najbolje svedoči o tome.

„Ovakvu stanicu ima Ruma, pa dva mesta prazno, pa onda možemo da pričamo ko je na nekom sledećem mestu. Inače kapacitet je malo veći, projektovan za veći grad, s obzirom na to da se Ruma industrijski razvija pretpostavljamo da će ceo kapacitet da se iskoristi. Građanima su autobuske karte dostupne i onlajn, imamo i rezervacije, modernu šalter salu, komfornu čekaonicu u kojoj mogu da popiju kafu ili neko osveženje. Mi smo kao Masterbus zatvorili finansijsku konstrukciju sa oko 182 miliona dinara smo finansirali izgradnju autobuske stanice, ali ništa to ne bi išlo tako lako i brzo da nismo imali odličnu saradnju sa Opštinom Ruma i rukovodstvom lokalne samouprave koje nam je pomoglo u svim administrativnim procesima. Zaista do sada na takvu podršku nismo nigde naišli i to je za svaku pohvalu”, izjavio je Minić.

Kako bi se sam prevoz podigao na viši nivo Masterbus je od juče u Rumi pokrenuo i dve kružne linije gradskog prevoza.

„Dve gradske linije obuhvataju čitav grad i građani na svakih pola sata mogu da koriste prevoz po promotivnoj ceni od 50 dinara, a penzioneri naravno besplatno. Masterbus je izrazio spremnost da u slučaju potrebe uvede i treću liniju gradskog prevoza. Takođe, moram napomenuti da kreću radovi na rekonstrukciji Industrijske ulice, koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom svoje posete našoj opštini 17. marta. Pošto se i nova autobuska stanica nalazi u ovoj najfrekventnijoj rumskoj ulici, deo oko nje biće adekvatno proširen. Dobićemo u ovom delu Rume jednu lepu i skladno uređenu celinu”, napomenula je predsednica Ćirić.

Novina je i da će u samom gradskom jezgru Rume vrlo brzo biti zabranjen autobuski međugradski saobraćaj i kroz sam grad će se isključivo obavljati samo gradski autobuski prevoz.

Detaljna informacija biće objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji, kao i u lokalnim i regionalnim medijima u narednim danima.

Izmeštanje iz centra grada velikog broja međugradskih autobusa, koji svakodnevno tuda prolaze, omogućiće daleko manje saobraćajne gužve, ali i višestruko manje zagađenje vazduha.

Nova autobuska stanica se prostire na oko 70 ari u Industrijskoj ulici preko puta Elektrovojvodine.