U toku su proslave maturskih večeri, troškove organizacije pokriva grad Sremska Mitrovica

Proslave maturskih večeri u Sremskoj Mitrovici, počele su ove nedelje.

Nakon maturanata STŠ “Nikola Tesla” i Ekonomske škole “9. maj”, večeras matursko veče imaju maturanti Medicinske škole “Draginja Nikšić”.

Maturante je večeras obišla i gradonačelnica Svetlana Milovanović prilikom tradicionalnog defilea u gradskom parku, poželevši im sreću u daljem životu i školovanju.

„Čestitam im na postignutom uspehu, želim im da budu uspešni u onome šta god da izaberu da rade, i da znaju da ćemo mi uvek biti tu u slučaju da im zatreba pomoć. Oni koji se odluče da studiraju čekamo ih u našem i njihovom gradu kada završe fakultete. Želim im da se večeras da se lepo provedu“, rekla je gradonačelnica Milovanović.

Podsećanja radi, troškove maturskih večeri u Sremskoj Mitrovici, sada već tradicionalno, pokriva lokalna samouprava, a ove godine, maturanti su sami birali mesto na kom žele da proslave maturu.

Sutra će matursko veče proslaviti maturanti Mitrovačke gimnazije zajedno sa maturantima Muzičke škole “Petar Krančević”, a u petak će slaviti maturanti Prehrambeno-šumarske i hemijske škole.