Pećinački sportisti među najboljima u Sremu

Sportska redakcija sremskomitrovačkog nedeljnika „Sremske novine“, nastavila je tradiciju dugu šest decenija – izabrala je najbolje pojedince (juniore i seniore), ekipe i trenere, koji su svojim rezultatima obeležili 2020. godinu u sremskom sportu.

Među nagrađenima našli su se i sportisti iz naše opštine – košarkašica Teodora Ivanović, fudbaler Mihailo Šljukić, fudbaler Zoran Jelača i fudbalski trener Čeda Matić, ali i fudbalska ekipa „Srem“ iz Sremskih Mihaljevaca.

Košarkašica Teodora Ivanović iz Šimanovaca odnedavno je članica Ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda iz Beograda, ali i kadetske reprezentacije Srbije. Punu aformaciju je stekla u KK „Srem Basket“ iz Pećinaca. Svoju sportsku svestranost je sa velikim uspehom dokazivala i na školskim takmičenjema u pećinačkoj opštini, ali i šire, s obzirom da je do skoro bila učenica OŠ „Dušan Jerković Uča“ iz Šimanovaca.

Među deset najboljih mladih sportista – juniora je i Mihailo Šljukić, mladi golman Slobode iz Donjeg Tovarnika, trenutno ustupljen Fudbalskom klubu Sremac iz Deča. Zahvaljujući, između ostalih i Mihailu Šljukiću, Sremac je pri samom vrhu Međuopštinske lige Srem – grupa Istok, sa velikim šansama da se od sezone 2021/2022. takmiči u Sremskoj ligi.

U konkurenciji seniora, na listi deset najboljih sportista je i Zoran Jelača, golman pećinačkog sremskoligaša Donjeg Srema 2015. Jelača je umnogome doprineo da se ekipa nalazi pri vrhu u Sremskoj ligi i da je među najozbiljnijim kandidatima za plasman u Vojvođansku ligu – Jug.

Trener Srema iz Sremskih Mihaljevaca je Čeda Matić, poznati fudbalski stručnjak. Pored uspešnog rada sa seniorima u svojoj ekipi, Čeda Matić sa velikim uspehom radi i na popularizaciji fudbala među najmlađima, ne samo u Sremskim Mihaljevcima, već i u pećinačkoj opštini.

Među najboljim sremskim ekipama, zahvaljujući pre svega odličnim rezultatima u Međuopštinskoj ligi Srem – grupa Istok, našao se i FK „Srem“ iz Sremskih Mihaljevaca, koji je na liderskoj poziciji u svojoj ligi.

Dodela nagrada najboljim reprezentima sremskog sporta biće organizovana čim epidemiološka situacija to bude dozvolila.