Pobednički radovi likovnog konkursa „Umetnost zaštite životne sredine” na kamionu „Komunalija”

Danas na Trgu Ćire Milekića je Javno komunalno preduzeće „Komunalije” predstavilo kamion za prikupljanje i odvoz otpada brendiran pobedničkim radovima likovnog  konkursa „Umetnost zaštite životne sredine”. Konkurs realizovan je u saradnji sa Eko-projekt timom i Upravom za obrazovanje kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica.

U okviru Projekta „Umetnost zaštite životne sredine” prvo mesto zauzela je Tea Mitrović, učenica OŠ „Boško Palkovljević Pinki” II-3, a drugo mesto Nikolina Kovač, OŠ „Triva Vitasović Lebarnik” I-3.

Povodom ovog konkursa, Tamara Milković PR JKP „Komunalije” rekla je: „U okviru ovog projekta napokon je došao momenat da brendiramo kamion za prikupljanje i odvoz otpada pobedničkim radovima, dakle radovima, devojčica koje su osvojili prvo i drugo mesto prema glasovima građana. Svi prikupljeni radovi, koji su učestvovali na konkursu, bili su objavljeni na Fejsbuk stranici Komunalija još zimus. Zbog vremenskih uslova i procesa samog brendiranja jednog kamiona za prikupljanje i odvoz otpada, trebalo je pola godine ali napokon, radovi su tu. Na ovaj način želimo da prenesemo svim sugrađanima na koji način naši najmlađi razmišljaju, da sledimo njihova razmišljanja i samu brigu o zaštiti životne sredine, a posebno o očuvanju čistoće našeg grada, da motivišemo i odrasle da na taj način razmišljaju jer dečiji umovi su fantastični.”

Nikolina Kovač učenica I-3 razreda OŠ „Triva Vitasović Lebarnik” rekla je: „Nacrtala sam robote koji čiste. Treba svi da čistimo, da bude čista priroda. Nije mi bilo teško da crtam, kada sam saznala da će moj rad biti na kamionu bilo mi je veoma drago.”

Tea Mitrović, učenica OŠ „Boško Palkovljević Pinki” II3, srećna je što se baš njen crtež nalazi na kamionu i kaže: „Idem u drugi razred i naslikala sam prirodu i decu kako se igraju, nisam dugo crtala taj crtež. Treba svi da čuvamo i poštujemo prirodu i da je volimo.”