Počelo Gradsko školsko prvenstvo u atletici

Na Atletskom stadionu počelo je Gradsko školsko prvenstvo u atletici, u organizaciji Gradske uprave za obrazovanje, kulturu i sport, Sportskog saveza Grada, a tehnički organizator takmičenja je Ustanova Atletski stadion.

Gradsko školsko prvenstvo u atletici održaće se danas i sutra na Atletskom stadionu.

Zoran Miščević, zamenik načelnika za obrazovanje, kulturu i sport rekao je tokom otvaranja  sportskog takmičenja: „Današnja manifestacija svedoči, i prirodno je da svedoči o popularizaciji atletike i uopšte popularizacija sporta. Ovde su danas najuspešnija deca, predstavnici osnovnih i srednjih škola. Manifestacija je značajna iz razloga, što je atletika bazični sport, kao gimnastika i plivanje, i upravo ovde, od ove generacije dece poteći će mnogi talenti kao što su danas neki renomirani atletičari i neki drugi sportisti. Ova manifestacija je značajna i zbog opravdanosti atletskog stadiona, ovde je svaki dan veliki broj dece, što govori da je stadion dobra investicija. Treba se baviti sportom da li vrhunskim ili uopšteno, to je zdrava navika koja treba da se nastavi iz tog razloga Grad podržava ovake manifestacije i zato smo danas ovde”

Generalni sekretar Sportskog saveza Sremske Mitrovice Nemanja Crnić rekao je: „Sportski savez Grada Sremska Mitrovica u saradnji sa Atletskim stadionom organizuje Gradsko školsko prvenstvo za osnovne i srednje škole u atletici. Danas su nam gosti sportisti i đaci osnovnih i srednjih škola iz Inđije čije je takođe opštinsko prvenstvo održavamo jer oni nemaju uslove. Ovo je prva manifestacija u sistemu školskog sporta Srbije u gradu Sremska Mitrovica i sledećeg dana nastavićemo takmičenje u svim ostalim sportovima, da bi deca mogli da stignu da se takmiče i na republičkom nivou.”

Nemanja Crnić je najavio da će 19. maja u našem gradu, na Atletskom stadionu biti održano Republičko prvenstvo u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola.