Počinje letnja sezona voza “Nostalgija” na Mokroj Gori

foto Srbija voz Ilustracija

Jedinstvena železničko-muzejska atrakcija Šarganska “Osmica” spremna je za još jednu letnju sezonu. Deo je pruge stare gotovo 100 godina, koja je nekada povezivala Beograd sa Jadranskim morem, ušuškana između bujnih krošnji Mokre Gore. Ovaj muzejski kompleks na otvorenom jedinstven je u Evropi, a autentično rekonstruisani vagoni i železnički objekti privlače pažnju turista iz celog sveta.

S početkom proleća, Srbijavoz sa zadovoljstvom obaveštava putnike da za popularni voz “Nostalgija” uvodi nove polaske – prateći očekivani rast broja turističkih poseta na području Mokre Gore.

Naime, voz “Nostalgija” će, od subote, 30.03.2024. sa stanice Mokra Gora ka stanici Šargan Vitasi svakodnevno kretati u 10.30 i 13.30.

Pored redovnih, shodno interesovanju putnika, moguće je organizovati i dodatne polaske voza.

Cena povratne vozne karte na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora je za odrasle RSD 1.200, a za decu od 6 do 14 godina RSD 600. Karte za redovne polaske je moguće rezervisati telefonom: +381 11 360 28 99 i biranjem opcije 4, svakog dana od 9 do 17 časova ili putem imejl adrese: rezervacija.karata@srbijavoz.rs.

U vremenu brzih vozova koji su postali svakodnevica za naše putnike, Srbijavoz “Nostalgijom” čuva romantični duh železnice, dok putnici odmaraju čula uživajući u laganoj i jedinstvenoj vožnji zelenim padinama Mokre Gore.