Počinje Leto na Savi 2024

Grad Sremska Mitrovica i ovog organizuje Leto na Savi 2024. Uz sve što se do sada pokazalo kao dobro i stigli su i neki noviteti koji će obradovati i sugrađane i goste. 

Tradicionalno, jul mesec je namenjen deci, koja će svakodnevno imati zanimljive radionice. Oni najveštiji moći će da nauče osnove cirkusa u trodnevnoj školi cirkuskih veština, magiju – kroz mađioničarsku predstavu, da uživaju u oslikavanju lica, ili da se jednostavno zabave u hladu novootvorenog prostora Gradske uprave za kulturu na Gradskoj plaži, a ovaj letnji kutak će biti otvoren svakodnevno od 10 do 20 časova.

U ovom prostoru moći će da se pozajme rekvizite za plažu, lopte, rekete i mrežice za stoni-tenis. Biblioteka „Gligorije Vozarević“ u okviru kampanje “Knjiga kao letnje osveženje”, staviće na raspolaganje deo svog fonda kupačima i ostalim sugrađanima koji uživaju uz knjigu na plaži.

Prvo veliko druženje zakazuje se za 7. jul od 18 časova uz žurku koju prave Bum Animatori.

U realizaciji ove zamisli Gradske uprave za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica i Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, program  će pripremati Galerija „Lazar Vozarević“, Pozorište „Dobrica Milutinović“, Biblioteka „Gligorije Vozarović“, Muzej Srema, Centar za kulturu „Sirmijumart“, Ustanova za negovanje kulture „Srem“, kao i Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica.