Pokrajinski sekretar Ivanišević u obilasku turističkih potencijala Opštine Stara Pazova

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, sastao se sa predsednikom Opštine Stara Pazova, Đorđem Radinovićem, u prisustvu saradnika, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje Sekretarijata i lokalne samouprave u narednom periodu.

Oni su ovom prilikom posetili Konjički klub ,,Mirela“ u mestu Belegiš.
Sekretar Ivanišević je rekao da u opštini Stara Pazova postoji izuzetna sinergija između lokalne samouprave i turističke organizacije, kao i privrednih subjekata koji se bave raznim vidovima turizma.

,,Stara Pazova je primer koji ćemo primeniti i istaći da se na ovakav način zaista razvija turizam uz sinergiju svih relevantnih činilaca. Želimo da razgovaramo sa ljudima koji se bave turizmom kako bi nam rekli u kojim segmentima bismo mogli kao Sekretarijat da pružimo podršku, kako bi u narednom periodu jasno koncipirali konkurse, na način da uvećaju svoj turistički potencijal“, rekao je Ivanišević.

Predsednik Opštine je istakao da su meštani itekako svesni privrednog i turističkog doprinosa Konjičkog kluba i generalno razvoja konjarstva. On je dodao da će Opština nastaviti da ulaže u turizam, sa posebnim akcentom na važnost obale reke Dunav i 24 kilometra obale na teritoriji Stare Pazove, a koja nije dovoljno iskorišćena, pri čemu predstavlja velik potencijal od značaja za ovu Opštinu.

Delegacija je nakon Konjičkog kluba, koji predstavlja značajan rekreativno – turistički resurs, posetila još jedan turistički potencijal od izuzetnog značaja za ovu Opštinu, prevashodno u oblasti vinskog turizma i ugostiteljstva, vinariju ,,Milanović“ u Surduku.

U zvaničnoj poseti opštini Stara Pazova, učestvovali su i v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara za oblast turizma, Milan Jarić, i direktorica Turističke organizacije Opštine Stara Pazova, Dragana Zorić.