Policija češlja rad Gerontološkog centra “Srem” Ruma od 2000-te do 2013. godine

Izvor Sremske vesti

Kako Sremske vesti saznaju u proteklih nekoliko dana Gerontološki centar “Srem” više puta su posetili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se sumnja, bivša direktorica Gerontološkog centra M.S. vršila je zloupotrebe od 2000. godine, sa kratkim prekidima sve do 2013. godine.

Obmanjivajući stara i nepokretna lica bez potomaka da bi protivpravno zajedno sa svojim saučesnicima pribavila njihovu imovinu (pretežno stanove i kuće).

Policiji se, na nesereću bivše direktorice, javilo nekoliko potomaka već sad pokojnih korisnika Geronotološkog centra “Srem”.

Naime, potomci, mahom pobočni naslednici, za koje M.S. nije znala da postoje prijavili su da po povratku iz inostranstva nisu zatekli imovinu svojih predaka i da na ostavinskim raspravama nije bilo imovine za nasleđivanje i ako su znali da su njihovi preci imali vredne stanove u Beogradu.

Daljom istragom saznali su da su njihovim precima poturani ugovori o doživotnom izdržavanju i da su nekretnine završile u rukama rođaka pomenute direktorice. U najvećem broju slučajeva sticalac imovine je njen blizak rođak, poznati rumski advokat, sada već u penziji.

Ozloglašena direktorica je potencijalne korisnike obmanjivala kako u Gerontološkom centru nema mesta, ali da bi ona mogla to da završi ukoliko bi imali ugovore o doživotnom izdržavanju sa jednom advokatskom kancelarijom koja bi pokrila troškove njihovog smeštaja.

Jadni, bespomoćni starci su pristajali na ove ucene jer su bili u bezizlaznim situacijama, daleko od svojih potomaka koji bi mogli da preuzmu brigu o njima.

Kako saznajemo, policiji su izjave dali i neki bivši zaposleni iz tog perioda koji su znali za malverzacije bivše direktorice.

Sremske vesti će u narednom periodu pratiti šta se dešava sa ovim predmetom i redovno izveštavati rumsku javnost.