U okviru Erazmus + programa, Ekonomska škola „9.maj“ iz Sremske Mitrovice je u periodu 19-23. juna ugostila nastavnika kuvarstva, Ali Eyileten, iz srednje stručne škole “Sule Muzaffer Buyuk” u gradu Manavgat, Antalija, Turska.
Tokom svog boravka, nastavnik je držao časove kuvarstva, i predstavio neka od tradicionalnih turskih jela kao što su kebab sa plavim patlidžanom, desert kadaif i voćne kolače sa kremom i čokoladom.
Takođe je pokazao kako se kuva tradicionalni turski crni čaj. Učenici kuvarskog i ugostiteljskog smera su pokazali veliko interesovanje za tursku kuhinju i aktivno učestvovali u pripremama ovih jela.
Pored časova u školi, kolega iz Turske je obišao naš grad, baru Zasavicu, Novi Sad i Beograd. Posetio je i restorane i kuhinje restorana u Sremskoj Mitrovici, Santa, Lađoja i Dijana, u kojima učenici Ekonomske škole obavljaju praktičnu nastavu.